1/1

Jamjuree Pavilion

Project location          :    Chiangmai , Thailand

Building Type              :    Collaboration & Installation Project

Completion Year         :    2019

Gross Built Area         :    30 sq.m.

Photo credits              :    Chaiyaporn Sodabunlu              

Jamjuree Pavilion - MoonlerxSher Maker
Sher maker presented a 30 sq.m. replica area that was pierced above the roof to bring light into the room and direct the viewer's eye to the outside sky. The exhibition room was placed under the shade of Raintree that has long been linked to Moonler brand as the main raw material for their furniture.

The design of this exhibition room was translate meaning of nature to their core idea of Moonler brand, which has the audience to observer in our contemplative space.

‚Äč

Salmon (Bench) - ODA
The bench, called 'Salmon', was conceived from an idea we had to make a bench from one, big, single trunk without using any other material. We had been trying to explore a new path that we thought no one had ever gone down before. We later discovered that if the entire trunk was cut at a 45-degree diagonal, vertically, we would end up with two pieces of wood with a right triangular section. The pieces were put together, creating a bench with a buck wider seat. The other piece of wood of the same shape was flipped down to support the bench as its leg. The essence of the piece was derived from how the wood was sliced, which somehow reminds us of making sushi with the pattern of the pinewood being reminiscent of the pattern of sliced fish, hence, the name 'Salmon Bench'.